Verkoopproces

 • Stap 1. Aanmelden voor Wonen aan de Wuiteweg in Drachten

  Niks missen van Wonen aan de Wuiteweg? Meld je dan nu aan middels het aanmeldformuler. Dit betekent dat je belangstelling hebt voor de appartementen en/of woningen van het project. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent het project.

  Na je aanmelding ontvangt je van ons een bevestigingsmail en kunt je in je account inloggen.

  Let op: dit is nog geen officiële inschrijving. Zie hiervoor stap 3.

 • Stap 2. 25 MAART 2023 > Start Verkoop

  Op zaterdag 25 maart 2023 om 11.00 uur starten wij met de verkoop. Wij staan dan voor je klaar om je van verkoopinformatie te voorzien en om vragen te beantwoorden. Je kunt dan ook terecht voor vragen over de woningen, het verkoopproces en de eventuele verkoop van je eigen woning.

  Na de start verkoop zullen wij alle verkoopdocumentatie zoals de prijslijst, technische omschrijving en de koperskeuzelijst op de website en in je persoonlijke account plaatsen.

 • Stap 3. TOT 4 APRIL 2023 > Inschrijfperiode

  De inschrijving voor Wonen aan de Wuiteweg​ vindt volledig digitaal plaats.

  Vanaf 25 maart 2023 11.00 uur kun je je inschrijven voor de woning waar jouw voorkeur naar uit gaat, door in te loggen op je eigen account. Inschrijven is mogelijk door middel van een digitaal inschrijfformulier en kan tot 4 april 2023 17.00 uur. Dit inschrijfformulier wordt aan je account toegevoegd op het moment dat wordt gestart met de verkoop en kan alleen digitaal worden ingevuld en ondertekend. Voor het invullen vragen wij een aantal gegevens, zoals je contactgegevens en die van je eventuele partner, financiële gegevens zoals inkomen, de geschatte waarde van een eventuele eigen woning, spaargeld, eigen vermogen en de financiële verplichtingen komen aan bod. Vanaf dit moment kun je je daadwerkelijk voor een bouwnummer inschrijven.

  Wat doen we met je gegevens?
  Je financiële gegevens gebruiken we uitsluitend voor een eerste selectie. De hoogte van jouw inkomen is niet bepalend, we willen alleen voorkomen dat mensen een woning toegewezen krijgen die ze niet kunnen financieren.

  Inschrijfperiode en aanpassingen
  Tot het sluiten van de inschrijving op 4 april 2023 17.00 uur kun je je inschrijving nog wijzigen. Vergeet dan niet het aangepaste formulier wederom digitaal te ondertekenen en opnieuw te verzenden. Je krijgt per e-mail een bevestiging van de aanpassing.

  Kortom: een inschrijving wordt pas doorgevoerd wanneer het formulier volledig is ingevuld, de digitale handtekening is gezet en op inschrijven is geklikt én je een bevestiging hebt ontvangen.

 • Stap 4. 5 APRIL 2023 > Toewijzing woningen & reservelijst

  Na het sluiten van de inschrijving worden de woningen op 5 april 2023 toegewezen door de projectontwikkelaar. We proberen zoveel mogelijk belangstellenden de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Enkele spelregels bij de toewijzing zijn:

  Invullen van digitaal inschrijfformulier
  Indien je serieuze belangstelling hebt voor één of meerdere woningen kun je online (in je persoonlijke omgeving) het digitale inschrijfformulier invullen. Hier worden vragen gesteld over je financiële situatie en eventuele voorbehouden die je wilt opnemen in de koopovereenkomst, zoals voorbehoud verkoop eigen woning en voorbehoud van financiering.

  Selectie door ontwikkelaar
  Als het aantal inschrijvingen het aanbod overschrijdt, dan wordt er door ons systeem geloot om wie de woning toegewezen krijgt. (Over de uitslag en toewijzing wordt niet gecorrespondeerd)

  Optie
  Zodra de woning aan jou is toegewezen, wordt er een gesprek ingepland met de makelaar. Er volgt een optieperiode van twee weken. Na deze optieperiode beslis je of je tot koop wil overgaan of dat je de optie (kosteloos) annuleert. Ben je niet ingeloot dan ontvangt je van ons bericht en wordt je op de reservelijst geplaatst. Mocht iemand afzien van de aangeboden optie dan zullen wij desbetreffend bouwnummer opnieuw toewijzen aan één van de reservekandidaten.

Inschrijfformulier


Vanaf 25 maart 2023 11.00 uur kun je je inschrijven voor de woning waar jouw voorkeur naar uit gaat, door in te loggen op je persoonlijke account.  Inschrijven is mogelijk door middel van een digitaal inschrijfformulier en kan tot 4 april 2023 

Klik hier om naar je persoonlijke pagina te gaan.